Új

Ctrl+N

Először a “Dokumentum elrendezése” amit ki kell választanunk, mert ennek megfelelően változhat a többi lehetőség. Ez az elrendezés lehet “Egyoldalas”, “Kétoldalas”, “Háromrét hajtott” vagy “Négyrét hajtott”. Az utóbbi három formátumnál van lehetőség kiválasztani az mellettük lévő lenyíló menüből, hogy melyik legyen a kezdő oldal: bal-, jobb-, vagy a középső oldal.
A dokumentum méretét egy lenyíló listából választhatjuk ki, a 4A0-ás (2378×1682 mm) mérettől az egészen kicsi méretig (A, B, C sorozat), vagy beállíthatunk egyéni méretet, amit a “Tájolás” (álló vagy fekvő) alatt adhatunk meg a pontos “Szélesség:” és a “Magasság:” méret beírásával.

Következő lépésként a “Margók”-at állíthatjuk be a kívánt méretre. Választhatunk minden oldalon azonos méretet, ekkor célszerű a méretbeállítási listák melletti láncot kattintással “összekötni”.
Ha különböző méretű margót akarunk, akkor lehetőség van az előző formátumbeállítástól függően a “bal-jobb-alsó-felső”, vagy a “belső-külső-felső-alsó” margókat beállítani.
A dokumentum beállításainál egy lényeges pont van még hátra. A kiadványszerkesztő programok egyik lényeges tulajdonsága az oldal méretéhez beállítható “Kifutó” mérete. Ez a lehetőség a beállított mérettel növeli meg az oldalak méretét, ami a nyomdatechnikában alkalmazott vágáshoz szükséges. Beállítása hasonló mint a margóé.

Megadhatjuk előre, hogy a dokumentum hány oldalt tartalmazzon az “Oldalak száma:” beírásával. Alatta a választható “Mértékegység” a Pont (pt), Milliméter (mm), Hüvelyk (in), Pika (p), Centiméter (cm), és a Ciceró (c) lehet. Ha szükségez az oldalakhoz adhatunk “Automatikus szövegkeretek“-et, a jelölőnégyzet kiválasztásával.

Megadhatjuk még a “Hasábok:” számát egy listából kiválasztva, illetve ehhez a “Hasábköz“t is

Ha akarunk, itt továbbléphetünk a dokumentum beállításával, ha kiválasztjuk a “Folytatás a dokumentum beállításaival” lehetőséget.