Tartalom

Ha egy képkeret tartalmát szeretnénk újra felhasználni, akkor megtehetjük, hogy a “Szerkesztés” menü “Tartalom” részén a “Másolás“t választva kimásoljuk (Ctrl+Shift+C) és egy másik képkeretbe a “Beillesztés“t (Ctrl+Shift+V) használva elhelyezzük a keretben, vagy választhatjuk a “Beillesztés (abszolút)” (Ctrl+Alt+Shift+V) módot.

Különbség a két beillesztési mód között, hogy a “Beillesztés” a kijelölt képkeretben a kerethez viszonyítva helyezi el a képet ugyan azokkal a tulajdonságokkal, mint az eredeti, ahonnét másoltuk. A “Beillesztés (abszolút)” ugyanolyan tulajdonságokkal, de az eredeti keretben az oldalhoz képest helyezi el. Emiatt, ha a két keret nem fedi egymást, akkor nagy eséllyel nem fog látszani a keretbe beillesztett kép, de az “Ablak” – “Tulajdonságok” (vagy F2) előhívásával láthatjuk a kép adatait – méretét, helyét stb.

Ha csak szeretnénk eltávolítani a képet a keretből, akkor ebben a menüben a “Törlés” részt kell választanunk és így csak a tartalom fog törlődni, a képkeret üresen megmarad.