Mentés EPS-ként…

Az “Exportálás” menü második lehetősége a “Mentés EPS-ként…” Ha ki van választva valamilyen objektum az adott oldalon, akkor azt, ha nincs, akkor az aktuális oldalt menti el EPS formátumba.

Mielőtt azonban elmentené az oldalt, vagy a kijelölt objektumot végrehajt egy ellenőrzést.

Egy “Elővizsgáló” ablakban megjelennek a dokumentum oldalai és az objektumok. Ha valamelyikkel probléma van – például szövegtúlcsordolás, kép felbontás, hiányzó kép stb – azt jelzi és vagy mellőzzük a figyelmeztetést, vagy visszalépünk és kijavítjuk a hibákat. Ahhoz hogy az ellenőrzés pontos legyen lehetőségünk van kiválasztani azt a profilt amelyik szabvány alapján végezze az ellenőrzést. Ezek a profilok a “Jelenlegi profil:” melletti legördülő listából választhatók:

Az “Eővizsgáló” ablak bezárása nélkül tudunk a hibás objektumokon javítani szükség szerint, utána kérhetünk “Új ellenőrzés“t. Ha elégedettek vagyunk a hibalistával, és például csak ellenőrizni szeretnénk a munkánkat, akkor megtehetjük, hogy a “Hibák mellőzése“t választjuk. Ilyenkor továbblép a mentésre.

A menteni kívánt fájl neve automatikusan a “dokumentum-neve.sla-oldal00x.eps” lesz, ahol a 00x az adott oldalszám amelyiket el akarjuk menteni EPS-ként. Ha az oldalon volt kiválasztott objektum, akkor a fájlnév a következő lesz: “dokumentum-neve.sla_selection.eps